Jak na ekzémy - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Žihľavka, ekzém, lupienka a ďalšie vyrážky môžu začať trápiť vaše bábätko už v prvých týždňoch po pôrode. V našom sortimente ponúkame pre tieto ťažkosti nielen produkty vyrobené priamo pre deti, ale celý rad Starostlivosti pri ekzematickej pokožke, ktoré uľavia celej rodine, zároveň ich môžete bezpečne použiť aj pre tých najmenších.

Základom pre odstránenie ekzému a vyrážok je, podobne ako u väčšiny chorôb, odhaliť príčinu ich vzniku. A príčin môže byť veľa. Najčastejšie to je nevhodná starostlivosť o pokožku, ktorá začína už v pôrodnici. Mnoho bežne používaných výrobkov bohužiaľ obsahuje syntetické a ropné látky, ktoré oslabujú mikrosvet detskej pokožky natoľko, že sa stáva citlivejšou a začnú sa objavovať rôzne formy kožných prejavov. Veľakrát je to tiež nevyvážená či nevhodná strava dojčiacej mamičky, ktorá do značnej miery ovplyvňuje pokožku bábätka. A môže to byť aj príliš rýchly návrat k štíhlej línii. Po pôrode chce byť každá žena čo najskôr zase v kondícii a na optimálnej váhovej hladine. Intenzívne cvičenie, zmena stravy a chudnutie alebo s tým spojený stres, je v období dojčenia častou príčinou vyrážok dojčených detí. Z mamičkinho tela sa vyplavujú škodliviny a tie potom krvným obehom prechádzajú do mlieka. Nech už je príčina akákoľvek, skúste pre jej odbúranie zvoliť prírodné prípravky, ktoré nedráždia, nezaťažujú a nemajú vedľajšie účinky. Podráždenej detskej pokožke dodajú potrebnú úľavu od pocitu svrbenia aj vhodnú regeneráciu.

Oleje ako najprirodzenejšia cesta

Čisté rastlinné oleje lisované za studena, najlepšie v bio kvalite, predstavujú najprirodzenejšie ošetrenie pokožky, vrátane tej problémovej. Môžu sa používať na celé telo, alebo iba na lokálne ošetrenie. Pre ekzematickú pokožku či pokožku s lupienkou je ideálnym pomocníkom výživný a hydratačný Avokádový olej. Rakytníkový olej bio je zase skvelým doplnkom pre prirodzenú odolnosť pokožky. Podporuje regeneráciu tkaniva pri poškodení a má značné antimikrobiálne účinky. Používa sa na upokojenie, revitalizáciu a regeneráciu.

Nielen pre vonkajšie použitie na pokožku, ale aj ako doplnok stravy, je skvelým pomocníkom náš Konopný olej bio. Získava sa lisovaním z konopných semien a je veľmi cenený pre vyvážený obsah omega-6 a omega-3 nenasýtených mastných kyselín. V kuchyni ho môžete pridať deťom napríklad do kaší alebo polievok. Podobne využijete tiež Pupalkový olej bio, vďaka vysokému obsahu kyseliny linolovej sa dobre stará o precitlivenú pokožku náchylnú na vyrážky. Komplexnú vyváženú starostlivosť o pokožku s prejavmi atopického ekzému zaistí aj zmes mandľového a marhuľového oleja v Bio jemnom oleji Matýsek.

Chvála bylinám

Pri ošetrení ekzematickej pokožky hrajú dôležitú úlohu predovšetkým byliny. Ovos, nechtík, konope alebo harmanček sú tým pravým bylinným zlatom, ktoré oddávna využívali naše praprapraprababičky, a ich nedozerné hojivé, upokojujúce a protizápalové účinky sa potvrdzujú stále. Zloženie radu Starostlivosť pri ekzematickej pokožke sa opiera o vedecké poznatky a známe účinné zložky nechtíka a konope a je tak šetrný, že ho môžete používať aj v starostlivosti o deti. Hlavnou účinnou zložkou radu je ovsený olej a extrakt z ovsa, ktoré majú preukázateľne pozitívny vplyv pri zápaloch ekzematickej pokožky.

Obnovujúci krém Atopik na suchú pokožku s ekzémom môžete používať každý deň, či už pre svoje deti pri kožných problémoch alebo sama pre seba. Ako prvá pomoc pri svrbení sú vhodné masti s obsahom organicky viazaného zinku. Upokojujúci krém Atopik obsahuje oxid zinočnatý a je vhodný predovšetkým na lokálne miesta a vlhký ekzém. Každodennú starostlivosť pri ekzéme vám doplní Obnovujúce telové mlieko AtopikSprchový balzam Atopik, ktorý môžete použiť aj pre zvláčňujúce kúpele.

Jak na ekzémy - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

V pokojnej fáze ekzému využijete na premazanie silu vodeodolného Detského ochranného krému Olinka, ktorý obsahuje vysoký podiel olivového oleja a včelí vosk, a Detský masážny olej Žofia. Obsiahnutý éterický olej z harmančeka a levandule upokojí ako prejavy suchého ekzému, tak lupienku. Ľahšiu konzistenciu pre upokojenie podráždenej až svrbivej pokožky kedykoľvek počas dňa nájdete v Detskom telovom mlieku Klára.

Ak teda vaše dieťatko trápi ekzém a iné kožné neduhy, zverte ho do starostlivosti niektorých z vyššie uvedených produktov a úľava na seba nenechá dlho čakať.

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondelok–piatok: 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz


Povinnú publicitu dotačných projektov Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posúdenie abrazivity zubnej pasty a Stanovenie penetrácie účinných látok nájdete TU.

© 2024
Laboratóriá prírodnej kozmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapísaná v Obchodnom registri, vedenom Krajským súdom v Ústí nad Labem oddiel C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.