Aromaterapie dětem - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Nadchla ste sa pre aromaterapiu? Používate ju sama pre seba a rada by ste ju správne zapojila aj do starostlivosti o svoje deti a navyše u nich rozvinula cit pre túto voňavú starostlivosť aj naďalej? Ako so všetkými bylinkami, je potrebné naučiť sa zaobchádzať správne aj s éterickými olejmi. Preto sami už niekoľko rokov propagujeme aromaterapiu v škôlkach a školách, kde ukazujeme deťom bylinky a učíme ich, ako ich spracovávať a využívať. S radosťou sledujeme, ako deti bezprostredne vôňe milujú a dokážu s nimi pracovať úplne prirodzene. Vďaka učeniu práci s bylinami si zároveň budujú kladný vzťah a rešpekt k prírode a rastlinám. A ako im ho cez aromaterapiu môžete odovzdať hneď od narodenia vy?

Pre bábätká

Aj keď by ste chcela začať s aromaterapiou čo najskôr po pôrode, ešte nejaký čas vydržte. Až od 9. týždňa veku začnite s veľmi jemnou koncentráciou éterických olejov vhodných pre dojčatá. Nejlepšia cesta, ako do detskej starostlivosti aromaterapiu zaradiť, je masáž (prečítajte si, ako deti správne masírovať). Detský masážny olej Žofie je očarujúce zmesí pre každodenný láskyplný rituál. Môžete si však namiešať aj vlastnú zmes zo zvoleného éterického oleja nariedeného do rastlinného oleja alebo do Telového a masážneho oleja Neutrálneho. Bábätká si užívajú vtieranie oleja do pokožky, najmä na chrbte, nožičkách a brušku. Spoločne s vašim hrejivým dotykom im zároveň odovzdávate aj liečivé účinky vybranej vôňe, ktorá pomôže vaše dieťatko vyladiť fyzicky i emočne. Z éterických olejov sa na tento účel hodí najmä levanduľa, rumanček, mandarínka, sladký pomaranč, neroli alebo materina dúška.

Terapia masážou

Ako deti rastú, rady sa do voňavých rituálov začnú zapájať samy. Pred prípravou zmesi na masáž im vždy doprajte výber z niekoľkých vôní, aby si mohli zvoliť, čo im v danom okamihu robí dobre, tie staršie si pod vašim dozorom môžu zmes namiešať aj priamo samy. Ich telo je múdre a dobre vie, čo potrebuje, to si potom prekladá do jednoduchého rozhodnutia vonia/nevonia. Ak potrebujete zo zdravotných dôvodov nejaký olej pridať, miešajte zmes vždy tak, aby dieťaťu voňala a aromaterapia pre neho zostala príjemnou súčasťou života. Bude im potom dlhodobým priateľom a pomocníkom, ako po stránke fyzickej, tak psychickej. Aromaterapeutická masáž má totiž predovšetkým terapeutický vplyv na detskú psychiku. Deti, ktoré prežívajú stresové situácie napríklad pri nástupe do novej školy či škôlky, nedarí sa im v danom kolektíve, v škole sú vystavené záťaži pri skúšaní alebo jednoducho nemôžu zaspať kvôli boľavému brušku a rastúcim zúbkom, potrebujú upokojiť myseľ, uľaviť od napätia a dodať intímnu oporu z láskavého napojenia na tú najbližšiu osobu, ktorú v živote majú.

Masáž si deti užívajú až do puberty, potom ich zverte do rúk profesionálov. Dospievajúce deti budú mať dobrý pocit, že je o ne postarané a s radosťou sa vám vrátia do rúk v dospelosti.

Hravé tvorenie

Dodať energiu a vnútornú silu a hlavne spoločnú radosť vďaka aromaterapii môžete svojim deťom i hrou. Je skvelé, keď si naplánujete tvorivé alchymistické popoludnie a namiešate vlastnú zmes éterických olejov alebo prírodný krém. Nielen, že si užijete spoločne strávený čas, na ktorý sa deti budú tešiť a v dospelosti naň budú rady spomínať, ale rovno si zaistíte osobité a originálne darčeky pre pani učiteľku zo školy na koniec školského roka, lektorku navštevovaného kurzu alebo pre babičku s dedkom na Vianoce.

Na prípravu vlastného masážneho oleja budete potrebovať 5 až 10 éterických olejov vhodných pre deti. Ďalej čistý Mandľový olej alebo iný rastlinný olej lisovaný za studena. Využiť môžete tiež už pripravený Telový a masážny olej Neutrálny. Na prípravu zmesi zvoľte fľaštičky s objemom ideálne 10 až 20 ml a do každej pridejte ešte 2-3 kvapky éterických olejov. Tak hurá do toho!

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondelok–piatok: 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz


Povinnú publicitu dotačných projektov Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posúdenie abrazivity zubnej pasty a Stanovenie penetrácie účinných látok nájdete TU.

© 2024
Laboratóriá prírodnej kozmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapísaná v Obchodnom registri, vedenom Krajským súdom v Ústí nad Labem oddiel C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.