Aromaterapie a cestovanie s detmi

Hurá! Leto a prázdniny sú tu. Začína obdobie plné letných večerov pod širákom, kúpanie, slnenie a výletov za dobrodružstvom. Viete, čo si všetko so sebou pribaliť na cesty, aby ste mali pre deti prvú pomoc doslova vo vrecku?

Či už sa chystáte na prvú dovolenku s novým prírastkom v rodine, posielate deti na prázdniny k babičkám, vyrážate na veľkú rodinnú dovolenku k moru alebo napríklad pod stan, vaša batožina by mala obsahovať pomocníkov, ktorí deti prírodnou cestou rýchlo zachránia od náhlych problémov. A presne preto je tu aromaterapia.

Blahodarné vône éterických olejov spracované v našich produktoch poskytnú deťom úľavu pri nádche a prechladnutí, pri tráviacich ťažkostiach, odretých kolenách, svrbivých štípancoch od hmyzu, spáleninách od slniečka, zaparených zadočkoch aj únave a vyčerpaní.

Vybrať si môžete jednotlivé výrobky, ktoré ľahko schováte do vrecka alebo do batôžka, ale si môžete vytvoriť aj komplexnú rodinnú aromaterapeutickú lekárničku. A preto pre vás máme prehľad tých najužitočnejších produktov, ktoré by vám v lete doma nemali chýbať.

Medzi éterickými olejmi siahnite po Levanduli lekárskej, Tea tree, Eukalyptu radiata, Harmančeku modrom alebo Tymiáne linalol.

Levanduľu a Tea tree môžete použiť neriedené priamo na pokožku a oceníte ju pri spáleninách a úľave od uštipnutia hmyzom. Oba oleje majú silné antiseptické a hojivé účinky. A oba oleje je možné používať pre deti od 9. týždňa veku.

Oba oleje nájdete aj v našej Zmesi éterických olejov Univers. Tá má silné antimikrobiálne účinky a prispieva k rýchlejšej regenerácii pokožky pri spáleninách, odreninách a štípancoch.

Schopnosť zmierňovať alergické reakcie má napríklad Harmanček modrý, ktorý možno na pokožku zriediť s rastlinným Olejom z čiernej rasce. Využijete ho aj pri bolestiach uší, kedy ho stačí kvapnúť na vatový tampónik a vložiť na celý deň do uška. Aj Harmanček modrý môžete zapojiť do starostlivosti o deti už od 9. týždňa veku.

Keď sa bruškom preženú cudzie baktérie, je dobré mať po ruke Tymian linalol v Bio kvalite. Vďaka jeho protiinfekčným, protikŕčovým a antibakteriálnym vlastnostiam sa žalúdok aj črevá čoskoro upokoja. Používajte ho na masáž bruška u detí od 2 rokov.

Pri prechladnutí a nádche rýchlo siahnite po Eukalypte radiata. Je skvelým pomocníkom pre všetkých pri akýchkoľvek ORL ťažkostiach, rozpúšťa hlieny a pomáha s rôznymi typmi kašľov. Je možné ho používať pre deti formou inhalácie (na cestách treba nakvapkať pár kvapiek na látkovú vreckovku, hračku alebo pribaliť cestovný mini difuzér). Pre deti od 2 rokov môžete zaradiť masáže hrudníka alebo nôh, až do 10 rokov sa vyhnite oblasti krku a tváre.

Pre komplexnú prvú pomoc pre celú rodinu odporúčame zaobstarať si rovno našu Domácu lekárničku so sadou 5 vybraných éterických olejov. Okrem mäty, sú v nej všetky oleje vhodné aj pre deti už od 9. týždňa veku.

Z hotových produktov sa vám bude na cestách hodiť Kvetová voda Levanduľa a Harmanček, Detské opaľovacie mlieko Josefínka, Nechtíkový krém, Sprej do prírody a množstvo ďalších.

Obe kvetové vody majú predovšetkým výrazne upokojujúce účinky na pokožku. Hodia sa ako na ošetrenie po dni strávenom na slniečku, tak v starostlivosti o detské zadočky pod plienkami. Zároveň sú také jemné, že ich možno používať od narodenia.

Detské opaľovacie mlieko Josefínka s UV faktorom 30 a prírodným minerálnym filtrom oxidom titaničitým ochráni pokožku detí už od 4 mesiacov.

Pokiaľ nechcete deti striekať chemickými prípravkami proti hmyzu, vyskúšajte náš Sprej do prírody. Jeho jemná bylinkovo-citrusová vôňa s citronelou, levanduľou či klinčekmi udrží hmyz v dostatočnej vzdialenosti a využije ho navyše celá rodina. Pre deti je vhodný od 3 rokov.

Každý člen rodiny rovnako ocení náš jemný Nechtíkový krém, ktorý zvláčňuje pokožku tváre i tela, zabraňuje jej vysúšaniu a priaznivo pôsobí pri výskyte ekzémov.

Pre každodennú očistu zadočku vášho najmenšieho člena rodiny nezabudnite na dvojicu Eda a Míša. Detský umývací olej na zadočky Míša si môžete zriediť vodou do fľaštičky s rozprašovačom a vziať so sebou aj na týždennú dovolenku. Toto praktické a ekologické riešenie vám pomôže rýchlo zadoček očistiť v každej situácii. Nečistoty potom len zotrite suchým obrúskom. Ak vaše bábätko trápia zapareniny, radšej si so sebou pribaľte aj Upokojujúci krém na zapareniny Eda. Potom vás už žiadny podráždený zadoček a uplakané bábätko nezaskočí. Míšu aj Edu môžete používať pre deti už od narodenia a pri akejkoľvek plienkovej metóde.

Pri dlhých cestách alebo zo zmeny tlaku v lietadle môžu deti zle spať a byť nepokojné. Detský čaj pre pokojný spánok je plný lahodných byliniek, ktoré prispievajú k relaxácii, harmonizujú dýchanie, zažívanie a podporujú pokojný spánok. Pripravte ho deťom do fľaštičky so sebou a pokojnú cestu budú mať všetci. Čaj je vhodný pre deti od 6 mesiacov veku.

Viac informácií o kontraindikáciách pri používaní éterických olejov pre deti a prečo je vhodné používať ich až od 9. týždňa veku, sa dočítate v našom článku Zlomový 9. týždeň, zistíte z prehľadu vhodných éterických olejov pre deti a tehotné alebo z našej brožúry éterických olejov.

Tak pekné leto a pošlite nám pozdravy z ciest! :-)

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondelok–piatok: 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz


Povinnú publicitu dotačných projektov Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posúdenie abrazivity zubnej pasty a Stanovenie penetrácie účinných látok nájdete TU.

© 2024
Laboratóriá prírodnej kozmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapísaná v Obchodnom registri, vedenom Krajským súdom v Ústí nad Labem oddiel C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.