Bezpečné opaľovanie detí

Opaľovať či neopaľovať? Mazať či nemazať? Poradíme vám, ako je to s opaľovaním u detí a odporučíme naše šetrné prírodné produkty, ktoré ochránia detskú pokožku pred aj po slnení.
Bezpečné opalování dětí - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Slniečko, teplo, more a pokoj. Aj keď sa tešíte na letnú dovolenku, ako mamička si určite kladiete otázky spojené s bezpečným opaľovaním svojich detí. Kedy je ten správny čas začať s opaľovaním? Aké opaľovacie prostriedky a ďalšiu ochranu použiť? A sú vôbec opaľovacie krémy vhodné na pokožku tých najmenších detí?

Slnko je životodarný zdroj energie na zemi, vitamínu D a kožného farbiva melanínu pre ľudskú pokožku. Bohužiaľ, ako vieme, je ale aj zdrojom nebezpečného UV žiarenia, ktoré spôsobuje vznik rakoviny kože. Ochranné pravidlá pre opaľovanie je preto nevyhnutné dodržiavať ako u dospelých, tak predovšetkým u detí, ich pokožka je oveľa tenšia a citlivejšia. Malé deti sa navyše nepotia ako dospelí, môžu sa teda na slnku ľahko prehriať a dehydratovať.

Pobyt na slniečku a ochrana

Všeobecne platí, že deti do veku 6 mesiacov by ste mali držať mimo slnečného žiarenia. A aj deti do 1 roka by sa mali zdržiavať na slnku čo najmenej. Rozveselené batoľa, ktoré objavuje svet, je však ťažké držať na jednom mieste a ťažko strávite celé leto len doma. Pripravili sme vám preto súhrn najdôležitejších rád, ako deti správne chrániť.

  • Najlepšou ochranou je pobyt v tieni a ľahké oblečenie.

  • Kúpte si slnečník, stan, vytvorte si na záhrade striešku z bielej plachty, vyberajte si miesta v tieni stromov.

  • Deti oblečte do ľahkého a voľného oblečenia, hlavičku vždy zakryte čiapkou, šatkou alebo látkovým klobúčikom, v ktorom sa nebude hlavička prehrievať.

  • Vyberte tiež dobre sediace slnečné okuliare.

  • Vyhýbajte sa pobytu na slnku medzi 11 a 14 hodinou a nebuďte vonku dlho, aj 10 minút na priamom slnku je pre deti veľa.

  • Dodržiavajte pitný režim a pripravujte deťom skôr nesladené nápoje.

  • Časti tela, ktoré zostanú bez pokrývky, ako tvár, krk, uši, ruky a nohy, dobre namažte opaľovacím krémom s vyšším UV faktorom.

  • A nezabúdajte sa starať o pokožku aj po slnení.

Mazať či nemazať?

Ak máte pocit, že radšej vystavíte pokožku slnku, než aby ste použili krémy s chemickou ochranou, vedzte, že lepšie je vždy siahnuť po kréme. Slnečné lúče totiž priamo ovplyvňujú bunkové mutácie, a pokiaľ preniknú do hlbších vrstiev pokožky, majú celkovo negatívny vplyv na imunitu.

Detská pokožka je tiež oveľa tenšia ako u dospelého, takže sa rýchlo spáli, ale tiež rýchlo pigmentuje, a to aj v tieni, čo môže mnoho rodičov pomýliť. Rýchle zhnednutie nie je dostatočne fotoprotektívne, tzn., že nevytvára ochrannú vrstvu pokožky, a nechráni tak plne pred UVA žiarením. Väčšina slovenských detí navyše patrí k fototypu I a II, ktorý nikdy nedosiahne fotoprotektívnu adaptáciu. Preto aj po zhnednutí kože radšej používajte SPF ochranu.

Prírodné a šetrné opaľovacie krémy a starostlivosť po opaľovaní

Keďže však najmä dojčatá a batoľatá majú pokožku veľmi jemnú a citlivú, môžu u nich bežné opaľovacie krémy vyvolávať vyrážky a alergie. Určite preto voľte šetrné a hypoalergénne prípravky pre deti a ideálne tie, ktorých ochrana je založená na vlastnostiach prírodných fyzikálnych UV filtrov.

Naše Detské opaľovacie mlieko Josefínkas SPF 30 sme vyvinuli presne tak, aby detskú pokožku maximálne ochránilo a zároveň sa o ňu šetrne staralo. Je vodeodolné a vďaka minerálnemu (fyzikálnemu) filtru oxidu titaničitému spoľahlivo odráža UVA aj UVB žiarenie. Okrem filtra mlieko obsahuje vitamín E, D-panthenol a éterický olej z levandule, ktoré sa o pokožku starajú a upokojujú ju.

Upokojujúce účinky levandule vám budú dobrým pomocníkom aj pri ošetrení detskej pokožky po slnení. Kvetová voda BIO levanduľa pokožku krásne schladí a stíši podráždenie. Harmančekové pohladenie, hydratáciu a regeneráciu pokožky doprajete deťom aj s použitím Detského telového mlieka Klára. A Telové mlieko Karité s obsahom bambuckého masla a jojobového oleja potom môžete použiť ako pre svoju, tak aj pre pokožku vašich detí.

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondelok–piatok: 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz


Povinnú publicitu dotačných projektov Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posúdenie abrazivity zubnej pasty a Stanovenie penetrácie účinných látok nájdete TU.

© 2024
Laboratóriá prírodnej kozmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapísaná v Obchodnom registri, vedenom Krajským súdom v Ústí nad Labem oddiel C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.