Proč používat rostlinné oleje v péči o pokožku - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

„Má pleť ako detskú riťku“. Nie nadarmo sa v ľudovej reči uchytilo toto tvrdenie. Detská pokožka, a to nielen na zadočkoch, je totiž nádherne hladká, jemná, hebučká ako pierko, mäkká a úplne bez chýb. Každá žena by si takú priala stále mať. Ako sa o ňu správne starať? Ako a kedy zapojiť produkty s éterickými olejmi a využívať ich blahodarné vlastnosti?

Pokožka novorodencov je extrémne citlivá, suchá, tenká, a to až o 30% v porovnaní s pokožkou dospelých. Nemá ešte plne vyvinutú kožnú bariéru, a je tak náchylnejší na vysušovanie, na podráždenie alebo zaparenie. Ľahko sa tiež spáli od slnečného žiarenia a vyžaduje vyššiu UV ochranu. Je potrebné jej preto venovať maximálne šetrnú a jemnú starostlivosť a používať produkty určené priamo pre pokožku bábätiek, ktoré ju chránia, ale nedráždia a neobsahujú syntetické látky alebo alergény.

Rastlinné oleje ako alfa

Takúto starostlivosť zaručujú detskej pokožke panenské, za studena lisované rastlinné oleje a tuky prírodného pôvodu. Získavajú sa zo semien rastlín, jadier orechov alebo ovocných stromov. Obsahujú mnoho vitamínov a cenných látok, ktoré prispievajú k stabilizácii kožného mikrobiomu a posilneniu kožnej bariéry, a tým udržujú prirodzenú obranyschopnosť pokožky. Kvalitné rastlinné oleje prenikajú do všetkých vrstiev epidermis, kde pomáhajú udržovať hydrolipidový film pokožky v rovnováhe a prispievajú k správnej funkcii kožného mikrobiomu. Pre suchú a citlivú pokožku sú priamo balzamom, zvláčňujú ju, neupchávajú póry a zmäkčujú. To všetko je podstatné práve pre pokožku novonarodených detí. Veľmi jemná prirodzená vôňa rastlinných olejov zároveň navodzuje pokoj, dôveru a harmóniu medzi bábätkom a mamičkou. Číslom jedna v starostlivosti pre deti je rokmi preverený mandľový olej. Rovnako tak je skvelý olej z marhuľových jadier, slnečnicový alebo kokosový olej, ale tiež aj bambucké maslo. Jednoduchým dôkazom o prospešnosti rastlinných olejov pre zdravie pokožky detí i dospelých je, že pokiaľ sú zdravé pre vnútorný organizmus, sú dobré aj pre pokožku. Ide však vždy o prírodné panenské oleje. Rafinované oleje a tuky, ako je napríklad vazelína, neobsahujú účinné látky, a nie sú tak úplne vhodné na každodennú starostlivosť o pokožku.

Z olejov odporúčame: BIO jemný olej Matýsek

V spolupráci s pôrodnými asistentkami a mamičkami sme starostlivo namiešali novú receptúru oleja pre najmenších, ktorý nahradil Mandľový olej jemný. Receptúra nového Bio jemného oleja Matýsek je vylepšená o bio marhuľový olej, aby sme získali maximum účinkov. Nové je tiež certifikované zloženie v BIO kvalite prinášajúce tú najjemnejšiu starostlivosť o citlivú pokožku detí, vrátane predčasne narodených detí, po kúpaní a na detské masáže. Starostlivo vybraný marhuľový a mandľový olej obsahujú množstvo vitamínov a antioxidantov a ich prirodzená vôňa nenarúša čuchovú väzbu medzi mamičkou a bábätkom. Takáto kombinácia olejov dokonale hydratuje tenkú a citlivú pokožku novorodencov, zvláčňuje ju, vyživuje a chráni pred vysúšaním. Nová konzistencia sa vďaka marhuľovému oleju rýchlo vstrebáva do pokožky a nezanecháva pocit mastnoty, takže môžete bábätko ihneď po aplikácii obliecť.

! Ďalšie tipy, ako sa starať o citlivú detskú pokožku nájdete v článku Starostlivosť o pokožku.

Éterické oleje ako omega

Rastlinné oleje a tuky sú vhodné ako základný neutrálny nosič na aplikáciu éterických olejov na pokožku. Účinky éterických olejov dodávajú produktom ďalší rozmer a pri starostlivosti o deti sa vám stanú nenahraditeľnými pomocníkmi. Ich blahodarné účinky prinášajú radosť a harmóniu, pomôžu bábätko upokojiť pred spaním, zmierniť bolesti či upokojiť podráždenú pokožku, napríklad pri zapareninách. Spoločné voňavé chvíle v kúpeľni pri umývaní alebo pri detskej masáži navyše posilňujú vzájomný vzťah medzi rodičom a bábätkom a vnesú do vášho života nezabudnuteľné chvíle lásky. Použitie éterických olejov má však aj svoje obmedzenia, treba venovať pozornosť veku detí a možným kontraindikáciám.

Aké vône sú pre deti bezpečné, ako a kedy ich používať nájdete v našom Prehľade vhodných éterických olejov pre deti. Všetko podstatné o používaní olejov sme pre vás spísali v našom článku Aromaterapia od bábätiek.

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondelok–piatok: 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz


Povinnú publicitu dotačných projektov Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posúdenie abrazivity zubnej pasty a Stanovenie penetrácie účinných látok nájdete TU.

© 2024
Laboratóriá prírodnej kozmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapísaná v Obchodnom registri, vedenom Krajským súdom v Ústí nad Labem oddiel C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.