Aromaterapie v mateřství - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Aromaterapia čiže terapia vôňami, nám dlhodobo ukazuje, že príroda nám ponúka účinnú a pomocnú ruku pri liečbe a prevencii chorôb. Éterické oleje získavané z rastlinných silíc, totiž nepredstavujú len vonné zložky, ale nahromadenú rastlinnú silu, ktorá dokáže byť našim veľkým pomocníkom a oporou.

Aromaterapia v našich rukách

Vďaka účinkom aromaterapie, ktorú používame pri výrobe kozmetiky, sú naše výrobky úplne jedinečné, a vďaka našim hlbokým znalostiam a dlhoročnej praxi, sú pripravené presne tak, aby sa stali vašimi najlepšími pomocníkmi. Či už je to úľava pri emocionálnej nerovnováhe a fyzických zmenách a záťaži, ktoré v tehotenstve a pri pôrode musíte zvládať, tak aj následné ošetrenie rodidiel, starostlivosť o prsia počas dojčenia či šetrná a správna starostlivosť o bábätko. Aromaterapeutická kozmetika vám navyše pomôže v boji proti častým detským ochoreniam a ťažkostiam, ako je prerezávanie zúbkov, ekzémy a zapareniny alebo kašeľ či zažívanie aj stres spojený napríklad s nástupom do škôlky či školy.

Naše voňavé prípravky zároveň vnesú do vášho každodenného života neustále hľadanú harmóniu. Kombinácia éterických olejov vyladí vašu myseľ a účinky všetkých starostlivo namiešaných ingrediencií sa precízne postarajú o vašu pokožku. Každý deň tak v kúpeľni prežijete nezabudnuteľný relaxačný rituál.

Éterické oleje a ich prínosy pre materstvo

V čom sú teda éterické oleje tak prínosné práve v kozmetickej praxi? Éterické oleje majú mnoho blahodarných účinkov na ľudský organizmus, či už sú to silné antimikrobiálne účinky, vďaka ktorým môžu zamedziť infekciám či pomôcť regenerácii pokožky, tak aj podporujú uvoľnenie, relaxáciu, upokojenie alebo naopak povzbudenie, dýchanie a koncentráciu. Je k nim zároveň potrebné pristupovať s rešpektom a porozumením, a to obzvlášť v čase tehotenstva. Niektoré éterické oleje nie je v tehotenstve napríklad vôbec vhodné používať (viac o tejto téme sa dozviete v článkoch Tehotenstvo, 1. trimesterTehotenstvo, 2. a 3. trimester). Keďže sa však v Nobilis Tila špecializujeme na aromaterapiu dlhodobo, sú všetky naše produkty pre mamičky aj deti už pripravené úplne bezpečne, tak, aby ste vy len mohla čerpať ich priaznivé účinky.

Aromaterapia v tehotenstve a pri pôrode

V pôrodníctve sa aromaterapia využíva ako hlavná doplnková metóda v anglosaských krajinách už vyše štyridsať rokov. V našej krajine má síce oveľa kratšiu tradíciu, napriek tomu aj tu je už niekoľko desiatok pôrodníc a pôrodných asistentiek, ktoré úspešne využívajú túto príjemnú a prírodnú metódu. Väčšinou ju do pôrodníc prinášajú práve pôrodné asistentky. Mamičky, ktoré používali aromaterapeutické prípravky už v období tehotenstva, sa prirodzene chcú spoľahnúť na silu rastlín aj pri pôrode a následne v šestinedelí. Aromaterapia však nie je prínosná len pre ne, ale môže pomôcť s únavou, vyčerpaním a inými problémami aj sprievodu alebo personálu pôrodnice. Ktoré prípravky je vhodné použiť pri pôrode, zistíte v článku Voňavý pôrod s aromaterapiou.

Aromaterapia pre deti

Keď objavíte pozitívne účinky aromaterapie sama na sebe, zaručene ju budete chcieť dopriať aj svojim deťoch, čo najskôr to bude možné. Starať sa o ne nezaťažujúcimi prírodnými prípravkami bez chémie je to najlepšie, čo deťom môžete pre zdravý vývoj ponúknuť. Keďže je v našom tíme aj mnoho mamičiek, snažíme sa spoločnými silami pripravovať, a hlavne na základe svojich praktických skúseností neustále inovovať produkty tak, aby skutočne vyhovovali a pomáhali s ťažkosťami, ktorými deti od narodenia prechádzajú. V našom sortimente tak nájdete prípravky, ktoré môžete začať používať už v šestonedelí (podrobne sa o nich dočítate v článku Aromaterapia v šestonedelí) a počas ďalších rokov až do puberty.

A aké teda zvoliť produkty, aby ste utíšili nepokojné dieťatko, ktoré bolí bruško alebo mu rastú zúbky? Čo pomôže pri nachladnutí a kašli, zapareninách alebo ekzéme? Ako uvoľniť napätie a strach z nového prostredia v škole alebo škôlke? To a mnoho ďalších užitočných tipov, ktoré vás budú sprevádzať celé roky s vašim dieťatkom, sme pre vás spísali do článkov v sekcii Pre deti.

Aromaterapia jednoducho funguje ako dokonalá symfónia zahraná pod taktovkou matky Zeme. My ju počúvame a komponujeme prípravky s rešpektom k prírode a k vašej jedinečnosti.

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondelok–piatok: 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz


Povinnú publicitu dotačných projektov Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posúdenie abrazivity zubnej pasty a Stanovenie penetrácie účinných látok nájdete TU.

© 2024
Laboratóriá prírodnej kozmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapísaná v Obchodnom registri, vedenom Krajským súdom v Ústí nad Labem oddiel C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.